Bezoek ons op

Facebook

Soorten trappen

De enige trap die we niet hebben is een “trap na”

Trappen zijn een onmisbare toevoeging  voor elk huis en bieden zowel esthetische aantrekkingskracht als functionaliteit. Met de warme en uitnodigende uitstraling kunnen houten trappen worden gebruikt om in elke ruimte een gezellige en comfortabele sfeer te creëren. Er zijn veel verschillende soorten houten trappen, elk met zijn unieke voordelen en kenmerken. Hier zijn enkele van de meest populaire vormen van houten trappen die u voor uw huis kunt overwegen.

Rechte trappen

Rechte trappen zijn de meest voorkomende en eenvoudige trappen. Zoals de naam al doet vermoeden, lopen ze in een rechte lijn, meestal van de ene verdieping naar de andere. Rechte trappen kunnen worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan houtsoorten, waaronder eiken, esdoorn, grenen en meer. Ze zijn ideaal voor woningen met beperkte ruimte, omdat ze weinig vloeroppervlak innemen en een eenvoudige, elegante uitstraling hebben.

soorten trappen
soorten trappen

U-vormige trap

U-vormige trappen zijn vergelijkbaar met L-vormige trappen, maar ze maken een volledige draai op de overloop, waardoor een U-vorm ontstaat. Dit type trap is ideaal voor grotere huizen en kan elke leefruimte een dramatisch tintje geven. U-vormige trappen worden vaak gebruikt in grote entrees of foyerruimtes en ze kunnen worden gebouwd met een verscheidenheid aan houtsoorten om bij het bestaande decor te passen.

L-vormige trap

L-vormige trappen zijn een populaire keuze voor huiseigenaren die een vleugje elegantie en verfijning aan hun huis willen toevoegen. Ze zijn gebouwd in een hoek van 90 graden. Dit type trap is ideaal voor woningen met een beperkte vloeroppervlakte, omdat ze niet veel ruimte nodig hebben om te installeren. Ze zijn ook perfect voor woningen met meerdere verdiepingen, omdat ze zorgen voor een naadloze overgang tussen verdiepingen.

soorten trappen

Wenteltrap

Wenteltrappen zijn een unieke en stijlvolle optie voor woningen met beperkte vloeroppervlakte. Ze zijn gebouwd in een ronde vorm en nemen minimale vloerruimte in beslag terwijl ze een opvallende visuele impact hebben. Wenteltrappen worden vaak gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder eiken, kersen en esdoorn, en ze kunnen worden ontworpen om bij elke interieurstijl te passen.

Maar wij bieden nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je jouw houten trap ook als draaitraponderkwart trapbovenkwart trapdubbelkwart traptweekwart traphalfslag trap of keepboomtrap bij ons bestellen en daarnaast hebben we ons echte maatwerk. De enige trap die we niet hebben is een “trap na”.

Kortom,

houten trappen zijn er in verschillende vormen en stijlen, elk met zijn unieke eigenschappen en voordelen. Of u nu een rechte, L-vormige, U-vormige, wenteltrap of gebogen trap wilt, er is een houten trap die past bij de stijl en ruimte van uw interieur. Houten trappen voegen niet alleen functionaliteit toe, maar zorgen ook voor een warme en uitnodigende sfeer in uw leefruimte, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor elke huiseigenaar.